Sexgungor

Sexgungor är den ultimata sexleksaken för dig som vill ta sexet till en ny nivå. Oavsett om du använder det som ett sexhjälpmedel med din partner eller om du vill hetta till det lite. Är du nyfiken och kanske lite kinky så är en sexgunga en given sexleksak för dig. Sexgungor är dessutom smidiga då de tar väldigt lite plats och går lätt att packa ner. Samtidigt som de levererar en massa effekt i egenskap av spänning och orgasmer. Fyll vardagen med lite extra erotik och satsa på en riktigt härlig vuxenleksak som du sent kommer glömma. Eller varför inte en hel helg i kombination med några andra sexleksaker och sexiga tillbehör inom BDSM. Givetvis kan du också använda sexgungorna med realistiska sexdockor.

Bästa sexgunga 2023 Till butik
Bäst i test Se pris
Monteras i dörren Se pris
Billigast Se pris

Visar 1–20 av 59 resultat

Visar 1–20 av 59 resultat

Sexgunga som passar alla

Oavsett tycke och smak är sexgungor något som passar alla. Det är inte så extremt som det kan låta utan passar givetvis även i vardagen. Uppfyll en sexuell fantasi som legat och grott ett tag eller helt enkelt krydda till vardagen.

Dessutom behöver du inte haft en massa avancerat sex tidigare för att kunna njuta av gungorna. En sexgunga passar verkligen alla kategorier, från novis till konnässör. Inte nog att du kommer få testa en massa nya positioner så är de flesta sexgungor väldigt praktiska. Både vad gäller upp- och nedmontering men också när det kommer till förvaring.

Utöver det kan du även kombinera sexgungan med andra sexleksaker för kvinnor. Bygg till exempel ett helt sexrum, antingen permanent eller bara över semestern. Med ett få enkla steg och till exempel en sexgunga, en sexmöbel, sexbänk eller också en sexmaskin. På så sätt har du verkligen tagit vardagen till en helt annan nivå med denna vuxenleksak.

Olika sätt att montera din sexgunga

SexgungorVissa kan dra sig för att köpa en sexgunga då de får för sig att det är en massa montering inblandat. Eller att en monterad sexgunga bara kommer vara i vägen när den inte är i användning. Dessutom kanske du inte vill att alla ska se den hängande. Som tur är inte så fallet med ett enormt utbud av sexgungor och även dess olika möjligheter.

Givetvis finns det mer avancerade modeller av denna sexleksak där du också får med en hel ställning. Dessa kräver även lite mer utrymme och tid, men kan i sin tur vara ack så sköna. Känner du däremot att du inte vill montera sexgungor av den kalibern så finns det riktigt smidiga vardagslösningar. Antingen kan du montera dem i taket eller så kan du välja modeller som går att hänga upp i dörrkarmen. Vilket är helt perfekt för en extra kryddig snabbis!

Rekommendationer för upphängning

Oavsett modell så bör du beakta följande när du ska hänga upp din erotiska gunga:

 • Fråga en expert i ett byggvaruhus om du ska montera en krok i taket. De kan sina grejer och hjälper gärna till. Är det genant kan du bara nämna att du behöver hänga upp en viss vikt.
 • Tyngd-belasta gungan innan du använder den. Oavsett om den står i en ställning eller du ska ta en snabbis mot dörren.
 • Kolla angivelser för rekommenderad maximal-vikt. Vi alla ser olika ut och det finns olika modeller av erotiska gungor för olika maxvikt.
 • Se till att du kan gunga fritt. Lätt att glömma bort omgivningen och slå i huvudet i något närliggande mitt uppe i rykande sex!

Prisklasser och modeller när du ska köpa sexgunga

När du ska köpa sexgunga behöver du inte heller direkt vara orolig för att priset ska dra iväg. Det finns som sagt mer avancerade modeller där prislappen ligger på några tusenlappar. Men när det kommer till de vardagliga modellerna så kan du absolut hitta en billig erotisk gunga. Många även med alla önskvärda funktioner för att byta positioner. Med andra ord är det en mångsidig vuxenleksak som ger mycket för pengarna. Nedan följer de tre olika varianterna samt för- och nackdelar.

1. Sexgunga som du kan fästa i dörrkarmen

Dessa är de absolut lättaste konstruktionerna. Du hänger dem i dörrkarmen och behöver inte vidta några andra åtgärder.

 • Pris ca 500 kr till 700 kr
 • Lätt att sätta upp och ta ner
 • Behöver ej borra eller sätta in fästen
 • Klarar dock inte alla sexställningar då de inte alltid gungar fritt

2. Sexgungor som du kan montera i taket

SexgungaModellerna som tillhör mellannivån. Du behöver vidta vissa åtgärder men medger mer avancerade sexställningar.

 • Pris ca 700 kr till 2000 kr
 • Måste först montera krok eller annan fästanordning i taket. Du kan också vira gungan runt ett takbjälke etc.
 • Brett utbud av olika modeller, från sittande till liggande
 • Sexgunga som medger många fler sexpositioner och som kan gunga fritt
 • Snabb att montera upp och ned, förutom kroken

3. Knullgunga med egen ställning

Värsting-modellerna där allt är möjligt. Lev ut varje sexfantasi och byt sexgunga efter önskemål i ställningen.

 • Pris från ca 2000 kr och uppåt
 • Kräver en större öppen yta för ställningen
 • Tar tid att montera upp och ner
 • Oändliga möjligheter till fantastiskt sex och du kommer garanterat åt din partner i alla lägen
 • Du behöver dessutom inte montera krokar i taket

Både liggande och sittande sexgungor

Mängder av modeller är multifunktionella. Det vill säga att du kan använda dem på lite olika sätt. Därför kan du också prova på en rad olika sexställningar i samma gunga. Men i huvudsak utgår de ändå från två grundmodeller. Antingen sittande eller liggande sexgungor. Där handlar det mycket om personlig preferens.

Men de liggande gungorna är i regel aningen större. Det innebär att det kan vara lite mer jobb att hänga upp dessa. Men det betyder också att ni kan vara flera personer som ligger fritt svävande i rummet. En upplevelse som är svår att slå helt enkelt.

Bärbar sele för dig och din partner - erotisk gunga i litet format

Det lättaste versionerna av gunga är faktiskt en bärbar sele. Det vill säga att du trär över det som en sele över dina axlar och rygg. Därefter kan din partner gunga eller hänga mot dig. Fördelarna är att de kan kombineras med andra vuxenleksaker för män och det tar absolut ingen plats. Därför är det också lätt att ta med på till exempel semestern. Lite extra krydda helt enkelt!

Prova på helt nya sexställningar

En stor fördel med denna sexleksak är att du kan prova på helt nya sexställningar. Antingen så handlar det om sexställningar som annars hade varit omöjliga. Till exempel när din partner doppar sig uppifrån rakt på dig. Men det kan också handla om sexhjälpmedel för vissa par. Har ni till exempel svårt med rörlighet är detta det perfekta tillskottet för sexlivet i parförhållande. Det blir med andra ord mycket lättare att röra sig runt och komma åt från mängder av positioner.

Starka orgasmer när du kommer åt g-punkt från nya vinklar

I och med att ni nu kan göra saker från helt andra vinklar gör det också magi för orgasmerna. Glöm eventuella penisöverdrag för att tillföra det lilla extra. Nu kan du alltså penetrera som aldrig förr. Du som kvinna kan också uppleva g-punkts orgasmer som du inte trodde var möjligt. Men det blir också det då ni längre inte är bundna av ett statiskt liggunderlag.

Vanliga frågor

🍆 Hur mycket kostar en sexgunga?

De lättare modellerna kostar från 500 kr och uppåt. De största från 2000 kr och uppåt.

🍆 Hur hänger jag upp en sexgunga?

Du kan antingen hänga den över dörren eller i en krok. De stora gungorna har egna ställningar.

🍆 Finns det sexgungor där man kan ha en liggande ställning?

Ja. Det finns både liggande, sittande och halvt stående.